Wie is Biota?

Ik ben Aline, trotse mama van 2 flinke kindjes (aug 2018 en sept 2020), foodlover, hotelmanager

Ik heb altijd graag gegeten, gekookt en gebakken.
Net in een periode van leven op pasta en kaas vertelde mijn acupuncturist me vertelde dat ik best gluten en melkproducten uit mijn dieet zou schrappen. Eerlijk, ik deed het niet…direct. Tot ik een week doormaakte dat ik op een zondagochtend opstond met zware hoofdpijn en de zondag nadien er nog steeds mee kampte.
Toen besloot ik toch maar te luisteren. Ik schrapte gluten en beperkte kaas (want uiteindelijk consumeerde ik heel beperkt andere melkproducten).

Dit leidde tot een moeilijke en zeer interessante “voedingsperiode”. En eigenlijk is deze blijven voortduren. Sindsdien leerde ik al heel veel over verschillende voedselintoleranties en -allergieën, soorten diëten en voedselovertuigingen.
Ikzelf blijf bij mijn flexi-overtuiging van eten, met een grote voorliefde voor groenten en fruit.

In de loop der jaren, is mijn passie voor bakken gegroeid, omdat er heel weinig was te vinden op de glutenvrije markt dat ik lekker vond. Dus ik besloot een klassieke banketbakkersopleiding te volgen om zo te ontdekken wat ik kon “omvormen” tot glutenvrij en veelal melkvrije baksels!

Toegegeven, met de twee jonge kids in huis, houd ik niet altijd veel tijd over om nu nog nieuwe ontwikkelingen te doen, maar gelukkig is het arsenaal toch al best groot!

Ontdek op de site wat ik voor jou kan betekenen in jouw voedingsreis!
How can I help?