Activiteiten

In 2014 werd het idee “Biota” geboren! Vandaag bieden wij heel wat verschillende activiteiten aan

 

Geschiedenis

Voor Biota waren het “13 in een dozijn”-ideeën waarmee Aline van start wou gaan. Uiteindelijk waren er verschillende factoren die leidden naar het concept van Biota: eigen problemen met gluten, de zin voor ondernemen, de juiste partner op het juiste moment, liefde voor voeding en dranken, liefde voor horeca en de gasten, het ontbreken van eetmogelijkheden waar je met zekerheid glutenvrij kan ontbijten, brunchen en lunchen.

In enkele maanden tijd kreeg Biota de vorm van een ontbijt-lunch bar die volledig glutenvrij was.
De grote pre-opening was daar, een maaltijd voor friends & family als test run. En alles verliep zoals gepland. Dat nam al wat stress weg om de maandag nadien, 11 mei 2015 om 8:00 de deuren officieel te openen. Niet dat de gedachte “gaat er wel volk komen?!” niet meer opkwam… integendeel!

Maandagochtend, 8:00 en er staat al volk voor de deur, super! En dat was de start van een eerste fantastische week! Veel mensen waren uiteraard twijfelachtig: wat is er dan glutenvrij? Alles? Écht?! Ook de desserts? Zeker de desserts!
Mensen bleven, tot de laatste dag, dankbaar voor de aanwezigheid van Biota. Dit zorgde voor een dubbele gevoel om de zaak te sluiten, maar een extra gevoel van zekerheid over het verderzetten in vorm van catering, workshops, traiteuraanbod, georganiseerde evenementen zoals brunches…

De samenwerking met Bizar Café zorgt voor een heel toffe, toegankelijke en kindvriendelijke locatie!
De samenwerking met Traindevie zorgt voor een heerlijke basis van broden, pasta’s en andere glutenvrije en lactosevrije producten!
Verder is er ook een gezellige samenwerking met Het Takketiele Huis voor allerlei evenementjes!